Alerjiler, vücudun bağışıklık sisteminin normalde vücuda zararsız olan maddelere karşı aşırı reaksiyon göstermesinden kaynaklanır. Solunum yolu alerjisi hastalıklarının yaygın tetikleyicileri polenler, ev tozu akarları, küfler ve hayvan kepekleridir.
Alerji tedavisine geç kalınması ciddi sonuçlara sebebiyet verebilir. Kaşıntı eğer ciddi boyutlarda şiddetliyse, mutlaka bir uzmana gidilmelidir. Alerji için hastanelerin Dermatoloji (Cildiye) veya Alerji ve İmmünoloji bölümüne başvurulmalıdır.
Cilt alerjileri, bağışıklık sisteminin bir alerjen ile tetiklenmesi sonucu oluşan, genellikle kaşıntı ile kendini gösteren bir grup hastalıktır. Alerjik cilt hastalıkları ilaçlar, enfeksiyonlar, böcek ısırıkları veya gıdalara yanıt olarak oluşabilir. Sık görülen cilt alerjilerinden biri egzama yani atopik dermatittir.
MHRS 182 Randevu hattı veya internet üzerinden randevu alınır. Randevu alan hastalara dikkatli bir muayene yapılmakta ve gerekli testler istenerek teşhis konulmaktadır. Kontrol randevusu verilerek hasta polikliniklerde takibine alınmaktadır.
Toz akarları ve havadaki küf gibi alerjenler, Başta yer fıstığı olmak üzere ağaç fıstığı, buğday, soya, balık, kabuklu deniz ürünleri, yumurta ve süt gibi bazı gıdalar, Arı, eşek arısı ya da yaban arısı gibi böcek sokmaları.
Alerji, vücudun bağışıklık sisteminin çevrede bulunan, alerjen ya da alerjik madde olarak bilinen ve zararsız olarak görülen maddelerle mücadele etmesiyle ortaya çıkar. Bu masum maddeler, bağışıklık sisteminin hedefi haline dönüşür ve bu da alerjik reaksiyonların ortaya çıkmasına neden olur.