Arnavutköy Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı
05 Şubat 2018

Arnavutköy Devlet Hastanesi'nde yangın tatbikatı yapıldı.

Hastanemizde olası bir yangın ve afet durumunda oluşabilecek  istenmeyen olaylara karşı önlem almak ve hazırlıklı olmak adına tüm personelin katılımı ile yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği, 2, kat Yoğunbakım biriminde ve 4, Kat yataklı serviste yangın çıktı yangın alarmı verildikten sonra olay yerine itfaiye ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri tarafından merdivenli araç kullanılarak söndürüldü. ikinci katta mahsur kalan ve dumandan etkilenen bir hasta, itfaiye ekipleri ve hastane çalışanlarının yardımı ile merdivenli araç kullanılarak tahliye edildi. Tahliye edilen hastalara, 112 Acil Sağlık Ekibi ve hastane çalışanlarının yardımıyla ilk müdahaleleri yapıldı.
Yangın senaryosu, tamamen planlandığı gibi gerçekleştirildi. Gerek personelimiz, gerekse ilgili kurum ekipleri üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiler. Umuyoruz ki böyle bir olayla gerçekte karşılaşmayız.

• 02.png
  • 08.png