5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü
24 Mayıs 2024

"5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü" Farkındalık Çalışmalarımız

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü olarak belirlenmiştir.

Hastanemizde Enfeksiyon Kontrol Komite Başkanı Uzm. Dr. Hilmi KALAN ve Enfeksiyon Kontrol Komite Hemşiresi Büşra MESTOĞLU YAYAN  tarafından 5 Mayıs El hijyeni Gününde farkındalık oluşturmak için hastanenin konferans salonuna kurulan stant ile hastane çalışanlarına  el hijyeni sağlanması için eğitim verildi.

El hijyeni sağlanması, mikroorganizmaların hastadan hastaya yayılmasının önlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yüksek morbidite, mortalite ve tedavi maliyetine neden olan enfeksiyonlardan korunmaya yönelik tedbirlerin başında, yeterli el hijyeninin sağlanması gelir. El hijyeni sağlanması, basit ancak en etkili koruma yöntemidir.